Top 5 aplikacija za studente

by | Nov 26, 2020 | Drustvo


Flat tomato

Sigurni smo da i vi često imate problem da se pokrenete i, možda čak i više, fokusirate tokom samog učenja. Flat tomato je aplikacija koja funkcioniše po principu pomodoro tehnike koja podrazumeva rad u intervalima od 25 minuta i pauze od 5 minuta. Mada ovi intervali mogu delovati previše kratko, ova tehnika je jako popularna jer ove kratke pauze zapravo znatno povećavaju našu produktivnost.

Quizlet

Ova aplikacija zapravo predstavlja digitalnu verziju uobičajenog metoda pravljenja kartica sa ključnim rečima i definicijama koje znatno olakšavaju ponavljanje gradiva. Svakako velika prednost ove varijante je što se kartice ne gube, ne mešaju, a najveća je zapravo u tome što možemo da ih podelimo sa kolegama i preuzmemo već napravljene.

Sleep cycle

Prilikom studiranja jedna od stvari koja najčešće ispašta zbog naših pretrpanih rasporeda jeste redovan san. Sigurno vam se bezbroj puta dogodilo da i pored dovoljnog broja sati sna, po oglašavanju alarma ste i dalje jako umorni. Sleep cycle je aplikacija koja prati vaš san i budi vas u trenutku kad vam je mozak dovoljno budan da deluje kao da ste se probudili prirodnim putem.

My study life

Nesređeni rasporedi i nejasan plan su najčešći razlozi prokrastinacije i slabe produktivnosti. Aplikacija My study life omogućava da sve svoje kolokvijume, ispite, ali i druge obaveze držite na jednom mestu na izuzetno pregledan način.

Spending

Za studente koji ne studiraju u svom gradu jedan od najvećih problema je kako ravnomerno rasporediti novac tokom meseca. Aplikacija Spending omogućava da pratite način na koji trošite novac i na bolji način isplanirate sve svoje troškove.

Honourable mention – Wolt

U periodima ispitnih rokova i nagomilanih obaveza, spremanje hrane kod kuće postane luksuz za koji najčešće nemamo vremena. Mada je konkurencija sve veća, Wolt je trenutno najbolja aplikacija za poručivanje hrane.